Hvem svarer på spørgsmål

 
Svend Lindenberg

Svend Lindenberg har beskæftiget sig med fertilitetsbehandling siden 1980, og var med i det team af forskere, der skabte Danmarks første IVF-barn i 1983. 

Han er uddannet både i Danmark, England og Sverige, og er blandt pionererne i den moderne Fertilitetsbehandling.

Lige siden 1981 har han drevet forskning indenfor human reproduktion og er forfatter til utallige videnskabelige artikler. Han var med til at indføre mikroinsemination, ægfrysning og IVM-behandlinger for at nævne nogle af hans aktiviteter. Ved siden af dette har han holdt mange foredrag i nationale og internationale sammenhænge.

Svend Lindenberg er i dag leder af Fertilitetsklinikken Copenhagen Fertility Center, som i dag både varetager behandling af alle former for barnløshed, men også forskning, undervisning og udvikling.

Forskningsdelen er udviklet gennem mange år og er præsenteret i følgende dokument på engelsk.

Af aktuelle projekter er der stor interesse for det såkaldte boks projekt, som ser ud til at forbedre IVF behandlingen betydeligt, gennem en mere skånsom dyrkning af æggene under lavere men mere naturlige iltkoncentrationer:  se her

 

 

 

 

 

 

http://www.ugeskriftet.dk/LF/UFL/2008/7/53458F01.jpg

 

Svend Lindenberg var den ene af de tre læger som lavede det første Danske IVF barn i 1983. På billedet ser man udover Svend Lindenberg også dr. med Jørgen Glenn Lauritsen og dr. med Suzan Lenz

Svend Lindenberg sammen med Bob Edwards ( Ham der lavede Louise Brown) før de holder foredrag til ESHRE.

 

Ønsker du at se på nogle af Svend Lindenbergs videnskabelige arbejder og samarbejdspartnere så tryk her.

Svend Lindenberg kan træffes også på www.copenhagenfertilitycenter.com

Man kan læse om ham på : http://www.linkedin.com/in/svendlindenberg

 • Medarbejderidéprisen 2004 går til professor, dr.med Svend Lindenberg fra Fertilitetsklinikken på Amtssygehuset i Herlev

  Modtager af medarbejderidéprisen 2004 er professor, dr.med. Svend Lindenberg fra Fertilitetsklinikken på Amtssygehuset i Herlev.

  Begrundelse for prismodtagelsen:
  Kandidaten modtager prisen for sin ildhu og entusiasme i udviklingen af ideer og kommercielt perspektivrige initiativer, der har resulteret i udviklingsprojekter med erhvervslivet. Fælles for initiativerne er, at de repræsenterer nytænkning i den daglige opgaveløsning. Samlet understøtter de forskningsenheden ved Fertilitetsklinikken og sikrer, at der kommer flere forskere til afdelingen. Det er med til at udvikle nye metoder til behandling af ufrivillig barnløshed.

   
  Professor Svend Lindenberg fortæller om sin forskning

  Professor Svend Lindenberg fortæller om sin forskning til amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen
  Svend Lindenbergs initiativer og ideer er med til at forøge chancerne for at barnløse bliver gravide, hvilket i høj grad øger livskvaliteten for denne befolkningsgruppe. Hans opfindelser gør også, at den forventede højere succesrate i fertilitetsbehandlingen kan mindske de samlede udgifter til apparatur og drift af området.

  Aftalerne i tilknytning til opfindelserne kombinerer klinikkens forskning med en privat virksomheds forskning. Det øger både den kritiske masse i amtets forskning og den private medfinansiering af forskningen. På længere sigt vil såvel afdelingen, amtet og opfinderen også opnå en royaltyindtægt, hvis kommercialiseringen forløber som planlagt.

  Svend Lindenberg modtager en check på 40.000 kr.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Lisbet Bloch-Sørensen, tlf.: +454038 4411
 • www.kbhamt.dk/page.asp?id=11200

   

   


  SL - 18. Marts 2009